Druk

Diverse opnemers, transmitters en handmeters voor het meten van druk en verschil druk in diverse applicaties.

Verschildruk
Transmitters en meetsystemen voor applicaties in clean rooms, patiëntenkamers en operatie kamers voor nauwkeurige controle op onder of overdruk situaties.

Barometrische druk opnemers
Voor meteorologische applicaties etc. 

 

Handmeters 
Voor verschildruk en manometers voor het meten aan ventilatie systemen. Bent u geïnteresseerd in het meten van druk? Dan zit u goed bij CaTeC, want wij hebben een ruim aanbod aan verschillende soorten drukmeters. Niet alleen hebben wij drukverschilmeters, maar ook barometers voor elke toepassing.

Lees meer Toon minder
Barometers

Een barometer is een druksensor die kijkt naar luchtdruk. Vaak worden deze meters gebruikt voor meteorologische doeleindes.
De barometers die wij leveren zijn van een professionele kwaliteit. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, met zowel analoge als digitale uitgangen, voor elke situatie en verwerkingsmethode. Onze meters hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, aangezien ze lang meegaan door hun robuuste uitvoering. Ze zijn compact en stevig en zullen het dan ook lang volhouden in allerhande situaties.

 

Toepassingen waarvoor de sensors geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld scheepvaart en verkeerstoepassingen, maar ook gebouwenbeheer en tuinbouw. De meters van leverancier Thies Clima kunnen ook verwarmd worden, waardoor de invloed van de luchttemperatuur op het gas in de meter gecompenseerd wordt. Door de meters te verwarmen in koude situaties blijven ze accuraat de juiste druk aangeven.

Verschildrukmeter - 6280, CPS6000, RPM.jpg

Het verschil in druk meten is belangrijk voor plekken een verschil druk in ruimten van belang is. Dit is vaak het geval in gevoelige situaties, zoals in cleanrooms en operatiekamers, maar ook in agrarische situaties zoals broedkamers en tuinbouwkassen. Ook tunnels zijn omgevingen waar verschildruk belangrijk is voor bijv. de veiligheid tijdens calamiteiten in de tunnel.

De DK serie
De DK serie zijn verschildrukopnemers die zeer nauwkeurig werken. Deze meters zijn simpel, maar robuust en kunnen toegepast in veel verschillende toepassingen. De modellen kunnen worden geleverd met verschillende soorten uitgangen en de programmering van de meters vindt plaats door middel van bijgeleverde, makkelijk te bedienen software.

De PsiDaq serie
De PsiDaq serie zijn verschildruk opnemers die uiterst nauwkeurig lagere verschildrukken kunnen meten, zoals die aanwezig zijn in operatiekamers en cleanrooms. Deze serie is verkrijgbaar in verschillende modellen, zowel met als zonder display en zijn beschikbaar met verschillende uitgangen. Deze meters zijn ook uitgerust met een alarm uitgang, zodat ze ook geschikt zijn voor drukbewaking van deze gevoelige toepassingen.

Pressura serie

De meest uitgebreide meters die wij leveren komen uit de Pressura serie. Dit zijn drukmeting systemen, die kunnen samenwerken met sensors om zo de ruimtedruk te bewaken. Zo zijn ze te combineren met ‘through the wall’ sensors, zodat het verschil gemeten wordt door middel van flow, of met de voorgenoemde PsiDaq serie. Maar er zijn ook modellen die zelf zijn uitgerust met sensor.

 

Dit systeem is perfect voor medische toepassingen, aangezien je meerdere sensors kunt verbinden in een centrale unit. Deze heet de Nurse unit, en kan dus in patiëntenkamers worden toegepast, met de centrale unit bij de verplegers. Ook zijn er modellen die niet alleen een monitor zijn, maar ook  regelaar. Deze kunnen worden aangesloten op andere systemen die de druk kunnen aanpassen, zoals ventilatoren. Alle modellen zijn uitgerust met een touch screen voor handige controle en instelling van de druk.

CPS-6000 systeem

Een vergelijkbaar systeem is het CPS-6000 systeem. Deze meters worden uitsluitend geleverd zonder sensor en moeten dus gecombineerd worden met de PsiDaq 6280 serie opnemers. Dit systeem werkt ook met een centrale unit die de losse systemen controleert en bestuurt vanuit een centraal punt. Door het touchscreen is de gewenste druk makkelijk in te stellen.

 

Voor de speciale toepassing in zuurkasten hebben wij de SureFlow meters. Deze zijn speciaal ontwikkeld om flow in een zuurkast te regelen, door middel van ‘through the wall’ sensors. Er zijn twee modellen, de ene is alleen een monitor die de druk bewaakt en alarm kan slaan, terwijl de regelaar ook in contact kan worden gezet met kleppen of andere systemen om de flow van lucht te regelen.

Drukmeters bij Catec:

  • Barometers en drukverschilmeters
  • Barometers van industriële standaard voor verschillende toepassingen
  • Drukverschilmeters in verschillende standaarden
  • Zowel simpele meters als uitgebreide bewakingssystemen
  • Geschikt voor ziekenhuizen, tunnels, ruimte druk bewaking en zuurkasten
  • Nauwkeurig en robuust

Kortom, voor elke toepassing een drukmeter of systeem. Heeft u verdere vragen of bent u benieuwd welk systeem het best past bij uw toepassing? Neem dan contact met ons op!


Bel mij terug verzoek
  • {{error}}