Plantkundig Onderzoek

Catec heeft een compleet assortiment voor plantkundig onderzoek. Dit betreft sensoren, analyzers en dataloggers voor de volgende gebieden:

Meten aan fotosynthese 

Als distributeur van LI-COR kan Catec u de enige fluorescentie èn gasuitwisselingssysteem op de markt aanbieden: De LI-6800. Hiermee kunt u vrijwel elke parameter van het blad meten en unieke metingen verrichten. Deze systemen zijn ontwikkeld voor onderzoekers. De LI-6800 is daarom gebouwd om precieze en herhaalbare metingen te verrichten. Dit wordt bewerkstelligd dankzij hoogwaardige Infrarood gas analysers En een goede uniforme lichtbron en PAR sensor. Daarnaast heeft het systeem een console waarmee een complexe meting gemakkelijk wordt gemaakt. Hiermee kan het meetapparatuur met preciecie bestuurd en gecontroleerd worden.

Fotosynthese vind plaats in chlorofyllen in planten. De dichtheid van chlorofyllen in uw planten zegt daarom iets over het groeipotentiaal van uw planten. De MC-100 van Apogee geeft een goede indicatie van het aantal chlorofyllen per oppervlakte van het blad. Dit is het resultaat na een uitgebreidde studie over de correlatie tussen de zegeheten SPAD eenheid en het daadwerkelijke chlorofyl aantal. Bij SPAD wordt de transmissie van licht die gebruikt wordt bij fotosynthese met licht wat niet gebruikt wordt bij fotosynthese. De MC-100 geeft daarom een goede en snelle indicatie van de dichtheid van chlorofyllen in uw plant.

Lees meer Toon minder

 

 Bladoppervlak meten 

Blad oppervlaktes kunnen direct gemeten worden door deze te scannen. Catec heeft hier twee modellen voor: De LI-3000C handmeter en de LI-3100C laboratorium model. Met de handmeter kunnen individuele bladeren gemeten worden en met het laboratorium model kunnen aan de lopende band geknipde bladeren gemeten worden. Dit is de meest directe methode om het bladoppervlak te bepalen, maar het zijn wel intensieve en destructieve methodes.

U kunt ook de bladoppervlakte bepalen via een zogeheten LAI (Leaf area index). Deze wordt berekent uit de kans dat een blad licht onderschept. Deze kan gemeten worden met de LAI-2200C. Dit is de snelste en meest precieze methode om de bladoppervlakte te bepalen.

 Groeilicht meten voor planten 

Licht is belangrijk voor planten. Planten hebben namelijk lichtdeeltjes nodig met golflengtes tussen de 400 en 700 nm. De zogeheten photosynthetic active radiation (PAR). Met de PAR meters van Catec kunt u de stroom aan PAR licht meten voor uw onderzoek.

Bel mij terug verzoek
  • {{error}}